Автоматична филтър преса

No ACF gallery field data found

Автоматичната филтър преса е най-усъвършенствания модел в гамата на Draco®, който извършва пълния цикъл на обезводняване на утайките автоматично. Моделът е снабден с  хидравлична група, въздушна верига за продухване на утайки, системи за безопасност, разклащане на вала за подпомагане на изпадането на утайките, дренажен улей, авариент стоп и фланшови връзки.

 

 

Работен цикъл на филтър пресата:

1. Затваряне: Процесът започва със затварянето на филтър пресата. Подвижната плоча се задвижва от хидравличната система при достигане на необходимото работно налягане контролирано от реле.

2. Пълнене: Започва изпомпването на утайката за филтриране към пресата, камерите се пълнят, твърдите частици се задържат върху повърхността на платната, докато течността преминава и изтича през дренажната система. Първоначално налягането на филтриране е минимално, но се увеличава с нарастването на броя задържани частици.

3. Филтрация: Достига се и се поддържа максимално налягане на филтриране, което се поддържа до преустановяването на подаването от захранващата помпа, по този начин се постига подходящо ниво на обезводняване на плаките. След това клапанът за сгъстен въздух се отваря, за да се почисти централният канал и да се отстрани останалата утайка.

4.Отваряне: След окончателното обезводняване филтриращият блок се отваря и формования кек се отделя от плаките. При пълното отваряне сработва разклащане на вала, което подпомага изпадането на кека към контейтера за събиране.

Може да се нуждаете също от

Резервоар за кондициониране на утайки TAF

Резервоарът за кондициониране на утайки TAF® е изработен в цилиндрична форма от подсилен с фибростъкло полиестер, снабден е с миксер , системи за измерване на минимално (предотвратява работа на миксера при отсъствие на утайка) и максимално (предотвратява преливане на утайка) ниво и измервателна лента, която позволява визуален контрол на съдържанието. Процесът протичащ в предлаганото оборудване […]

Научете повече ↠
Полуавтоматична филтър преса

Полуавтоматичната филтър преса Draco® се характеризира с хидравлична система за затваряне на филтърния пакет, която се управлява от джойстик, снабдена е също с въздушна верига за продухване на утайки, системи за безопасност, дренажен улей и фланшови връзки.

Научете повече ↠
Силоз за добавяне на вар TDC

Силозът за добавяне на вар TDC® е изработен от неръждаема стомана, разполага с транспортиращ шнек, вибрационно устройство и система за подаване на компресиран въздух предотвратяващи запушване на системата и измервателен уред, който отчита наличието на вар и предотвратява работа на шнека без наличие на материал. Предлаганото оборудване е специално проектирано с цел улеснено дозиране на […]

Научете повече ↠
Безплатна консултация